We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
Hieronder vindt u informatie over de volgende bevolkingsonderzoeken:
Deze bevolkingsonderzoeken worden in Noord-Brabant en Limburg georganiseerd door Bevolkingsonderzoek Zuid.
Waarom dit bevolkingsonderzoek?
Baarmoederhalskanker komt het meest voor bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Daarom nodigen we deze vrouwen uit voor dit bevolkingsonderzoek. Met dit bevolkingsonderzoek kijken we of vrouwen risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker voorkomen worden. Vrouwen die meedoen aan het bevolkingsonderzoek, hebben minder kans op baarmoederhalskanker.
Het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is vernieuwd
Het bevolkingsonderzoek is sinds 2017 vernieuwd. Het is een eigen keuze hoe men wil deelnemen: óf een uitstrijkje laten maken bij de huisartsenpraktijk óf deelname met de zelfafnameset. Het uitstrijkje evenals de zelfafnameset zijn gelijkwaardige deelnamemethoden.
De zelfafnameset thuis test alleen op HPV. Als HPV wordt gevonden moet u alsnog een uitstrijkje laten maken in de huisartsenpraktijk. In dit uitstrijkje kunnen we beoordelen of u afwijkende cellen heeft.
Kiest u voor het uitstrijkje bij de huisarts dan wordt dit in het laboratorium onderzocht op de aanwezigheid van het hoog risico humaan papillomavirus (HPV). Zit er HPV in het uitstrijkje? Dan wordt hetzelfde uitstrijkje beoordeeld op afwijkende cellen.
HPV is het virus dat op lange termijn baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Door deze nieuwe manier van testen is het eerder duidelijk of vrouwen risico lopen op baarmoederhalskanker.
Voor HPV-gevaccineerden is het nog steeds belangrijk om aan het bevolkingsonderzoek mee te doen. HPV-vaccinatie beschermd tegen de HPV types 16 en 18 die het vaakst baarmoederhalskanker veroorzaken. Echter andere typen HPV kunnen soms aanleiding geven tot baarmoederhalskanker.
Meer informatie
Op de website van het RIVM leest u meer over het vernieuwd bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.
Waarom dit bevolkingsonderzoek?
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen elke twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kunnen we eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroeg wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.
Uitnodiging
U krijgt een uitnodiging als het onderzoekscentrum bij in de buurt staat. U ontvangt de eerste uitnodiging op uw 50e, 51e of 52e. Dat is afhankelijk van de route en planning van het onderzoekscentrum. Tot het jaar waarin u 76 wordt, ontvangt u elke twee jaar een uitnodiging.
Bij klachten naar de huisarts
Het bevolkingsonderzoek borstkanker is voor vrouwen die géén klachten hebben aan hun borsten. Heeft u klachten of merkt u veranderingen aan uw borsten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts. Wacht niet op de uitnodiging van het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Meer informatie
Op de website van het RIVM leest u meer over het bevolkingsonderzoek borstkanker.
Waarom dit bevolkingsonderzoek?
In januari 2014 is de gefaseerde invoering van het bevolkingsonderzoek darmkanker van start gegaan. Ieder jaar ontvangen mannen en vrouwen uit een aantal geboortejaren een uitnodiging om deel te nemen, tot in 2019 iedereen in de doelgroep ten minste één keer is uitgenodigd. Eenmaal uitgenodigd, volgt iedere twee jaar een nieuwe uitnodiging.
Darmkanker
Het bevolkingsonderzoek darmkanker is voor mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Bij het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt gekeken of er bloed in de ontlasting zit. Bloed in de ontlasting kan een teken zijn van darmkanker. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de kans op een succesvolle behandeling groter.
Uitnodigingsschema
U ontvangt uw eerste uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker binnen een jaar na uw 55ste verjaardag. Daarna ontvangt u iedere twee jaar een uitnodiging tot en met 75 jaar.
Het onderzoek
Deelnemers ontvangen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek via de post. Bij de uitnodiging zit een buisje, de zelfafnametest. Hiermee prikt u op vier verschillende plaatsen in de ontlasting. Het buisjes stuurt u in een antwoordenvelop naar een laboratorium. Daar wordt de ontlasting onderzocht.
Meedoen
U hoeft geen klachten te hebben om mee te doen. Deelname is gratis en vrijwillig. U beslist zelf of u wel of niet meedoet.
Bij klachten naar huisarts
Heeft u darmklachten? Wacht dan niet op het bevolkingsonderzoek, maar neem contact op met uw huisarts.
Meer informatie
Op de website van het RIVM leest u meer over het bevolkingsonderzoek darmkanker.
CooL
Het programma Coaching op Leefstijl (CooL) is een Geïntegreerde LeefstijlInterventie (GLI) die de afgelopen jaren zijn meerwaarde heeft bewezen. De leefstijlcoach begeleidt deelnemers tijdens het programma naar een gezonder leven. Het programma bestaat uit advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en (leefstijl)gedrag. Het is gericht op langetermijngedragsverandering bij mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening. Het programma kent naast een intake en een aantal groepsbijeenkomsten ook individuele consulten en evaluatiegesprekken. Het programma bestaat uit een basisprogramma (8 maanden) en een optioneel onderhoudsprogramma (16 maanden).
Waarom is het noodzakelijk?
Studies laten zien dat de leefstijlcoach een belangrijke rol kan vervullen als verbindend element in de keten ten aanzien van de aanpak van obesitas in Nederland. De leefstijlcoach kan deelnemers laagdrempelig begeleiden naar duurzame gedragsverandering en professionals in het zorgdomein en het publieke domein met elkaar verbinden.
Deelnemers blijken na deelname aan het CooL-programma meer te bewegen, minder te zitten en ze zijn gezonder gaan eten. Extrinsieke motivatie is verminderd en intrinsieke motivatie ten aanzien van gezonder voedings- en beweeggedrag is versterkt. De gerapporteerde kwaliteit van leven is significant toegenomen bij de deelnemers.
Wat is onze rol?
Onze huisartsen en/of praktijkondersteuners kunnen u als patiënt zowel binnen als buiten een zorgprogramma verwijzen naar een leefstijlcoach. Deze leefstijlcoach stemt met de praktijk af op welke wijze deelnemers geworven worden.
Vergoeding
De GLI is per 1 januari 2019 in het basispakket opgenomen. Dit betekent dat patiënten die voldoen aan de criteria gratis kunnen deelnemen aan het CooL-programma.
In onderstaande video leert u meer over de GLI.
De Bloedafname
De Bloedafname verzorgt bloedafnames voor het Catharina Ziekenhuis, Diagnostiek voor U, Máxima Medisch Centrum en Trombosedienst Regio Eindhoven.
Meer informatie vindt u door op bovenstaande link te klikken.
Bloed prikken bij Diagnostiek voor U: maak een afspraak
Voor bloedafname op AFSPRAAK kunt u terecht op de volgende locaties:
Overige onderzoeken Diagnostiek voor U
Voor andere onderzoeken die door Diagnostiek voor U worden uitgevoerd klikt u op bovenstaande link.
Bloed prikken bij MMC ziekenhuis: maak een afspraak
Máxima Medisch Centrum
Eindhoven of Veldhoven
maandag tot en met vrijdag van 08:00 - 17:00 uur
Bloedprikken bij de polikliniek bloedafname kan alléén op afspraak!
Bloed prikken bij Catharina Ziekenhuis: maak een afspraak
Bloed prikken kan ook zonder een afspraak op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur. Houd er rekening mee dat de wachttijd langer kan zijn als u geen afspraak heeft.
Wilt u op werkdagen tussen 17:00 en 19:30 uur bloedprikken? Dan heeft u altijd een afspraak nodig.
Urine- en ontlastingsonderzoek
Materiaal voor urine- en ontlastingsonderzoek kunt u tijdens de genoemde openingstijden op alle locaties zonder afspraak inleveren.
Diëtistenpraktijk Dieetcompleet bestaat uit Lonneke Teeuwen en Lynn Derks. Ze houden vanaf 1 mei 2023 spreekuur op maandag en woensdag in ons gezondheidscentrum Daarnaast zijn ze op woensdagen te vinden in Clematis Gezondheidscentra Hartje. Op donderdag en vrijdag houden ze spreekuur in Clematis Gezondheidscentra Gestel-Midden. Is het voor u niet mogelijk naar één van de locaties te komen, dan komen ze naar u!
Bereikbaar via +31 6 121 668 69 en +31 6 213 487 04, of via info@dietistdieetcompleet.nl.
Of bekijk de website van Dieetcompleet.
Griep
Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus, ook wel influenzavirus genoemd. Griep gaat gemakkelijk over van de ene mens op de andere, bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten of door elkaar een hand te geven. Griep kan bij sommige mensen ernstige gevolgen hebben. De griepprik verkleint de kans op griep.
Voor wie is de griepprik?
Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden als zij griep krijgen. Daarom krijgen de volgende mensen elk jaar een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.
Voor deze groepen geldt dat de gevolgen van griep ernstiger kunnen zijn dan voor mensen jonger dan 60 jaar die deze ziektes niet hebben. Hun ‘eigen’ ziekte kan ook erger worden. De jaarlijkse griepprik helpt dit voorkomen. Dat geldt ook voor vrouwen uit bovenstaande groepen die zwanger zijn. Zwangere vrouwen kunnen gewoon de griepprik halen.
Waarom vanaf 60 jaar?
Mensen hebben al vanaf 60 jaar een grotere kans op ernstige gevolgen van griep. Ook al voelt u zich heel fit, als mensen ouder worden, veroudert ook hun afweersysteem.
Hoe werkt de griepprik?
Als u een griepprik krijgt, dan gaat uw lichaam afweerstoffen maken tegen het griepvirus. De griepprik werkt na twee weken. Als u daarna besmet wordt met het griepvirus, kunnen de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk maken. Als u de jaarlijkse griepprik heeft gehad, dan is de kans dat u griep krijgt kleiner. Ook de kans op complicaties zoals een longontsteking is kleiner. Door de griepprik is de kans ook kleiner dat uw ‘eigen’ ziekte erger wordt door griep.
Waarom elk jaar een griepprik?
Het griepvirus verandert regelmatig. Daardoor kunt u elk jaar opnieuw griep krijgen. Daarom heeft u ook elk jaar een nieuwe griepprik nodig. Zo kan uw lichaam elk jaar nieuwe afweerstoffen aanmaken. De samenstelling van de griepprik wordt elk jaar opnieuw bepaald. In de griepprik zitten stukjes van de virussen die naar verwachting de komende winter veel voor gaan komen. Haal dus elk najaar tussen half oktober en half november de griepprik.
Uitnodiging voor vaccinatiespreekuur
Jaarlijks beoordeelt de huisarts het medisch dossier van zijn patiënten. Behoort u tot de bovenstaande groep patiënten dan ontvangt u een schriftelijke uitnodiging voor het vaccinatiespreekuur.
Vanaf 1 maart 2024 is onze praktijk gesloten voor nieuwe patienten. Wij zien ons genoodzaakt de praktijk te sluiten in verband met de door ons ervaren werkdruk. Zodra het weer mogelijk is om nieuwe patienten in te schrijven laten wij dat direct via deze website weten.
In onze praktijk kunt u terecht voor een aantal keuringen. De meest voorkomende is de Rijbewijskeuring B. Voor meer informatie over welke keuringen wij uitvoeren en wat de tarieven zijn kunt u contact opnemen met de assistente van uw huisarts.
Rijbewijskeuring B
Vanaf uw 75e jaar bent u verplicht een keuring te ondergaan om het rijbewijs B te kunnen verlengen. Hiervoor kunt u de benodigde formulieren (o.a. een Gezondheidsverklaring) halen bij het gemeentehuis of aanvragen bij het CBR. Vervolgens maakt u een afspraak bij de assistente, waarbij u aangeeft dat het gaat om een rijbewijskeuring (hiervoor wordt extra tijd gereserveerd). Het aanvraagproces verloopt het snelst als u de Gezondheidsverklaring via de website van het CBR invult (zie link hieronder).
Daarbij versturen wij het keuringsverslag via Zorgdomein. U krijgt een brief van het CBR met een code voor Zorgdomein zodat u de formulieren niet hoeft uit te printen.
Thuis kunt u alvast de Gezondheidsverklaring invullen. De assistente neemt een ogentest af, controleert uw bloedsuiker en meet de bloeddruk. De huisarts doet de rest van uw keuring. Deze keuring wordt door een arts van de andere praktijk gedaan en niet door uw eigen huisarts.
De kosten bedragen € 50,00. Dit bedrag valt niet onder de zorgverzekering en kunt u contant of per PIN betalen.
Sinds de oprichting van het gezondheidscentrum de Pastorie in 2004 is het systematisch en continu werken aan kwaliteitsverbetering één van de speerpunten geweest. Als één van de eerste huisartsenpraktijken in Nederland zijn wij geaccrediteerd volgens de normen van de NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap). Jaarlijks worden er kwaliteitsverbeterende projecten uitgevoerd op zowel medisch als praktijkniveau en vindt een nieuwe accreditatie plaats. Wij houden periodiek enquêtes om de tevredenheid van patiënten te meten en verbeterpunten mee te nemen voor de komende jaren.
In de beoordeling van de NHG-accreditatie staat vermeld: "Deze praktijk maakt zijn naam als modelpraktijk van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) in meerdere opzichten waar…".
De samenwerking binnen de zorggroep De Ondernemende Huisarts garandeert ook kwalitatief werken op hoog niveau. Een verregaande automatisering, inrichting van zorgstraten voor chronisch zieken en verdere afstemming van zorg zijn daar een goed gevolg van. Alle medewerkers worden intensief geschoold en afspraken worden door middel van protocollen vastgelegd. Medewerkers stellen zich open voor onderlinge toetsing en voor toetsing van buitenaf.
De praktijk heeft een overeenkomst met de Universiteit van Nijmegen en neemt deel aan innovatieve projecten binnen de eerstelijns gezondheidszorg.
Defibrillator
Sinds 2009 beschikt ons gezondheidscentrum over een Automatische Elektrische Defibrillator (AED). Deze bevindt zich in ons pand op de Strijpsestraat 127. Alle medewerkers van de huisartsenpraktijk volgen jaarlijks een reanimatietraining met AED, om hier mee te kunnen werken.
Mag uw behandelend arts een geneeskundige verklaring afgeven?
De KNMG heeft als standpunt dat een behandelend arts géén verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte? Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. De onafhankelijke arts kan een eigen beoordeling maken van de situatie. Zo nodig kan de onafhankelijke arts, met toestemming van de patiënt, extra informatie opvragen bij de behandelend arts(en). Om u duidelijk te maken waarom uw behandeld arts géén verklaring afgeeft heeft de KNMG het zogenaamde ‘weigeringsbriefje’ opgesteld.
Dit weigeringsbriefje is beschikbaar in vier talen, Nederlands, Engels, Turks en Marokkaans. U kunt dit via de link zelf printen of aanvragen bij de assistente aan de balie.
No show-beleid
Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt zonder bericht op een gemaakte afspraak (bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner) sterk toeneemt. Met ingang van 1 november 2023 voeren wij een zogenaamd 'no show'-tarief in. Indien u vaker dan één keer korter dan vier uur van te voren afzegt of indien u niet bent verschenen op uw afspraak kunnen wij u € 33,84 in rekening brengen.
Waarom dit tarief?
Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts, praktijkondersteuner en/of assistente wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die wij voor u reserveren hadden wij ook een andere patiënt kunnen helpen. We willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt immers ook zo snel mogelijk geholpen worden met uw medische klacht. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak af te zeggen.
Plotseling verhinderd? Laat uw zorgverlener niet wachten
Onze zorgverleners staan graag voor u klaar en houden hier rekening mee in hun agenda. Heeft u een afspraak met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente, maar kunt u (plotseling) niet komen? Laat het ons op tijd weten! Bel met de assistente op +31 40 293 26 20. Heeft u de afspraak online gemaakt? Dan kunt u deze verzetten of annuleren via MijnGezondheid.net.
De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no show-tarief berekend.
Hoogte van het no show-tarief
Voor een niet-nagekomen afspraak zonder bericht bij één van onze zorgverleners hanteren wij € 33,84 per consult. Let op: de no-show-factuur wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.
RondOm Podotherapeuten is gevestigd in Gezondheidscentrum de Pastorie aan de Strijpsestraat 127 in Eindhoven. U kunt op maandag of woendag op deze locatie een afspraak inplannen.
https://rondompodotherapeuten.nl/eindhoven/gezondheidscentrum-de-pastorie-eindhoven
Telefoonnr: 088 118 0500
Beschermd op reis en gezond weer thuis
Travel Clinic Eindhoven is gevestigd binnen ons gezondheidscentrum en is gespecialiseerd op het gebied van gezond op reis gaan. Travel Clinic Eindhoven biedt het volledige pakket vaccinaties aan. Vakantiereizen naar (sub-)tropische bestemmingen vragen extra voorbereidingen en een gedegen persoonlijk advies. Uw gezondheid is een zeer belangrijke factor, evenals medicijngebruik, duur van de reis en verminderde weerstand.
U kunt via de website of telefonisch via +31 40 368 45 25 een afspraak maken bij Travel Clinic Eindhoven. Maak deze afspraak idealiter vier tot zes weken vóór vertrek. Ook indien u op korte termijn zakelijk op reis gaat of een last-minute vakantie heeft geboekt kunnen wij u adviseren om zoveel mogelijk beschermd op reis te gaan.
Ouders zien graag dat hun kinderen met plezier naar school gaan en zich daar in alle opzichten goed ontwikkelen. Maar wat te doen als blijkt dat dit nu niet zo is? Als uw kind bijvoorbeeld moeite heeft met het volgen van de lesstof, zich niet goed kan concentreren of minder gemotiveerd is? In dat soort gevallen kan een remedial teacher uitkomst bieden. Allereerst zal vastgesteld moeten worden wat de oorzaak van het probleem van uw kind is. Vervolgens wordt de beste aanpak gekozen om uw kind optimaal te begeleiden. Tenslotte volgt dan de begeleiding zelf.
Bij RT De Pastorie kunt u terecht bij de volgende Remedial Teachers:
Meer over Remedial Teaching De Pastorie.
Kindermishandeling komt vaak voor. Naar schatting worden in ons land jaarlijks tussen de 107.000 en 170.000 kinderen slachtoffer van mishandeling.
Elke week overlijdt er in Nederland een kind aan de gevolgen van kindermishandeling. Artsen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het signaleren van kindermishandeling. Signalen van kindermishandeling zijn vaak aspecifiek en dit maakt het lastig. Daarom zijn alle medewerkers van onze praktijk getraind om in zorgelijke situaties aan de hand van een protocol na te gaan of er mogelijks sprake is van mishandeling.
De 2023-tarieven voor passanten, oftewel cliënten die niet staan ingeschreven bij onze praktijk, zijn als volgt:
Consult | € 33,84 |
Consult, langer dan 20 minuten | € 67,68 |
Visite | € 50,76 |
Visite, langer dan 20 minuten | € 84,60 |
Telefonisch consult | € 16,92 |
Vaccinatie | € 16,92 |
Rijbewijskeuring | € 50,00 |
Zwangerschapstest | € 12,00 |
Heeft u klachten tijdens het plassen, en wilt u uw urine laten onderzoeken? We hebben op de balie in de praktijk urinepotjes met een urinevragenlijst voor u klaarstaan. Deze kunt u meenemen bij klachten. Pijn bij het plassen en vaak kleine beetjes plassen kan komen door een blaasontsteking.
Voor mannen
Voor vrouwen
Meer informatie over blaasontsteking vindt u op de website Thuisarts.nl. Hieronder kunt u ook de urinevragenlijst downloaden (als Word-document):
U heeft als patiënt het recht om uw medisch dossier in te zien of hier een afschrift van op te vragen. Dit geldt ook voor de schriftelijke informatie in het dossier die is verkregen van andere (behandelende) artsen. Maar het geldt niet als de informatie in het dossier over andere personen gaat en de privacy van anderen schendt. De persoonlijke werkaantekeningen van de arts maken geen deel uit van het medisch dossier en vallen daarmee ook buiten het inzagerecht van de patiënt.
Voor meer informatie over 'Inzage in uw dossier' kunt u terecht op de website van Patiëntenfederatie Nederland. Op deze site vindt u zowel informatie over inzage in uw medisch dossier, als over het maken van een kopie hiervan.
Na overlijden
Nabestaanden hebben geen recht om het dossier van een overleden familielid in te zien (u mag alleen uw eigen dossier inzien). Toch kunt u na het overlijden met vragen blijven zitten en graag het een en ander willen uitzoeken. Dan kunt u contact opnemen met de huisarts. Bespreek uw vragen met hem of haar. Vaak levert een gesprek waarin overwegingen worden toegelicht meer op dan inzage in het dossier.
Afspraak maken voor inzage in dossier
Wilt u uw dossier inzien, dan kunt u het beste een afspraak maken op het spreekuur. U kunt uw dossier inzien en uw huisarts kan dan direct uw vragen beantwoorden en/of zaken toelichten.
Als u een kopie van uw medisch dossier wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de doktersassistente. Het verstrekken van een kopie duurt minimaal een week.
Kosten
Het aanvragen van afschriften van het medisch dossier brengt kosten met zich mee tot 100 kopieën € 0,23 per kopie tot een maximum van € 4,50 per verzoek.
Legitimatie
Als u de kopieën ophaalt, moet u zich legitimeren met een geldig identiteitsbewijs; een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.
Als u een nieuwe huisarts kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe huisarts op de hoogte is van uw medische geschiedenis. Uw medische geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude huisarts het dossier overdraagt aan uw nieuwe huisarts. Hiervoor is een richtlijn opgesteld (KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts). Bij het uitschrijven bij uw huisarts kunt u uw dossier naar uw nieuwe huisarts laten opsturen. Uw medisch dossier wordt dan door uw huisarts via een beveiligde internetverbinding aan de nieuwe huisarts overgedragen. U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier.
Meer informatie kunt u hier vinden:
Om te praten over onder andere alcohol-, drugs-, game- en/of seksverslaving kunt u een afspraak inplannen bij onze praktijkondersteuner GGZ. Hiermee kunt u praten over een verslaving, waarna u eventueel wordt doorverwezen naar Novadic-Kentron Verslavingszorg.